AYURLANA

Ayurveda voor de vrouw

Onderstaande tarieven zijn geldig in 2022

CONSULT (duur 1 uur, kosten €50, online mogelijk)

Een consult wordt vooraf aan een behandeling afgenomen en dient ter kennismaking en om het beeld van de persoon in kaart te brengen met behulp van ayurvedische diagnosemethoden (o.a de polsdiagnose). Op basis van het consult kan, indien dat nodig blijkt, een behandelplan worden opgesteld en kunnen adviezen worden gegeven.

VOEDING- EN LEEFSTIJLADVIES (onderdeel consult)

Voeding en levensstijl zijn de belangrijkste bouwstenen voor een gezond leven. Met de juiste voeding en leefstijl kan een optimale gezondheid bereikt worden. Na een consult worden voeding- en leefstijladviezen aangereikt.

ABHYANGA - Therapeutische ayurvedische massage (duur 1 uur, kosten €70)

Abhyanga is een weldadige, heilzame lichaamsmassage met verwarmde olie, afgestemd op de persoon en de klachten. De massage brengt het lichaam in evenwicht door pijn, stress en angsten te verminderen, het versterkt het immuunsysteem, het bevordert de bloedcirculatie, helpt bij slaapstoornissen en spijsverteringsproblemen ...

RUG-NEK-SCHOUDERS- of VOETMASSAGE (duur 1/2 uur, kosten €40)

Deze massage is een variatie van de abhyanga, waardoor specifieke delen van je lichaam worden behandeld. 

UDVARTANA - Therapeutische droge massage met poeder (duur 1 uur, kosten €80)

Laat eens je hele lichaam scrubben! De poeder, gemaakt van een heilzaam kruidenmengsel, verwijdert dode huidcellen en maakt je huid zacht en soepel. De bloedcirculatie wordt gestimuleerd, cellulitis en overgewicht worden aangepakt terwijl jij lekker ontspant.

 SWEDANA - Therapeutisch stoombad (aanvullend op de massage, kosten €10)

Bij de behandeling met warmte openen de poriën en kanalen in het lichaam waardoor afvalstoffen direct worden afgevoerd. Zweten werkt effectief na een massage, bij stijfheid, een gevoel van zwaarte of kouwelijkheid, bij overgewicht etc. Om oververhitting te voorkomen is alleen het lichaam in de stoomcabine, het hoofd steekt via een opening naar buiten.

PINDA SWEDA - Kruidenstempels (aanvullend op massage, kosten €10)

De behandeling met zakjes warme medicinale rijst, zand, zout of een mengsel van kruiden wordt toegepast bij pijn, een zwakke conditie, om de bloedcirculatie te verbeteren, bij oedeem etc. Deze behandeling kan over het hele lichaam worden toegepast, het heeft een verwarmende en verjongende werking, geeft een dieper gevoel van ontspanning.

SHIRODHARA - Oliebehandeling hoofd (kosten €70, éénmalig €30 voor 2l olie voor 4-5 seriebehandelingen)

Ervaar een diepe ontspanning door de warme oliestroom op je voorhoofd en voel de stilte ... vooral bij vermoeidheid, geestelijke uitputting, slapeloosheid, bijholteontsteking, hoofdpijn, depressie, angsten etc.

BASTI - Therapeutische lokale behandelingen (duur 1/2 uur, kosten €40)

Warme medicinale olie wordt in een vorm gegoten op diverse plekken van het lichaam, zoals de onderrug (kati basti), de knie (janu basti), de nek (greeva basti) en zelfs op de hartstreek (hridaya basti). Daarnaast is het mogelijk om via een basti een oogbehandeling te ondergaan (netra basti). Alle behandelingen hebben een verzachtende werking bij diverse aandoeningen waardoor het natuurlijke welzijn in het lichaam wordt hersteld.

KARNA PURANA - Therapeutische oorbehandeling (duur 1/2 uur, kosten €40)

Bij karna purana wordt warme ghee (geklaarde boter) of olie in de oren toegedient na een lichte ontspannende oormassage om pijn, spanning in de kaak of oorsuizen (tinnitus) te verminderen. Kostenvergoeding

Omdat ik een lopende erkende registratie heb als Ayurvedic Practitioner worden bij een aanvullende ziektekostenverzekering de kosten (deels) vergoed op basis van de nota die je van mij ontvangt. Voor meer informatie over je polisvoorwaarden en claims kun je het beste contact opnemen met je zorgverzekeraar of je polis raadplegen.

Betalingen

Het eerste consult graag contant afrekenen, vervolgafspraken kunnen contant of middels overschrijving worden voldaan. Betalingen met pin en/of creditcard zijn helaas niet mogelijk. 

!!! In verband met covid-19 kunnen alle betalingen via overschrijving plaatsvinden. 

Annuleringen

Als je de gemaakte afspraak niet kunt nakomen dan verzoek ik je vriendelijk om dit op tijd aan te geven, dan kan ik iemand anders helpen. Voor afspraken die niet op tijd worden geannuleerd, tenminste 24 uur van tevoren, als ook voor het verzuimen van een afspraak, wordt een bedrag van € 50 in rekening gebracht. 

!!! Mocht je op de dag van de afspraak covid-19 of griep gerelateerde klachten krijgen dan kun je kosteloos annuleren.