AYURLANA

Ayurveda voor de vrouw

ZORG // KOSTEN

Alle hieronder genoemde zorg heeft een therapeutische en directe werking op het welzijn van de mens (wellness). De aangeboden zorg richt zich op het bevorderen van de gezondheid, het herstellen van het intrinsieke evenwicht in lichaam en geest en het verhelpen van gezondheidsklachten.  


De Tarieven zijn inclusief BTW en geldig in 2024.

De Voorwaarden Vergoedingen, Betalingen en Annuleringen staan onderaan.

Veel Zorgverzekeraars vergoeden Ayurveda, zie hiervoor je polisvoorwaarden. 

 

AYURVEDISCHE SESSIE (duur 1 - 1.5  uur, kosten €70 + uitgebreide adviezen €30 )

Een eerste therapeutische sessie dient om kennis te maken met Ayurveda, om het beeld van de cliënte in kaart te brengen door ayurvedische methoden (o.a. de polsdiagnose) en om in te gaan op de therapeutische aanpak. Na deze sessie wordt informatie uitgewerkt in uitgebreide persoonsgerichte adviezen met voorbeelden, die digitaal worden opgestuurd naar de cliënte. 


 AYURVEDISCHE HELE LICHAAMSMASSAGE (ABHYANGA) (duur 1 - 1.5 uur, kosten €80)

Abhyanga is een therapeutische, weldadige, heilzame lichaamsmassage met verwarmde olie, afgestemd op de persoon en de klachten. De massage brengt het lichaam in evenwicht door pijn, stress en angsten te verminderen, het versterkt het immuunsysteem, het bevordert de bloedcirculatie, helpt bij slaapstoornissen en spijsverteringsproblemen en heeft een positief effect op de algehele gezondheid. 

 

THERAPEUTISCHE BEHANDELING VAN HOOFD-RUG-NEK-SCHOUDERS // VOETMASSAGE (duur 1/2 uur, kosten €50)

Deze massage is een variatie van de abhyanga, waardoor enkele onderdelen van het lichaam worden behandeld. 

 

DROGE MASSAGE MET POEDER (UDVARTANA) (duur 1  - 1.5 uur, kosten €100)

De poeder die tijdens deze therapeutische massage wordt gebruikt is gemaakt van een heilzaam kruidenmengsel wat helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en waardoor de huid zacht en soepel wordt. De bloedcirculatie wordt gestimuleerd waarbij cellulitis en overgewicht worden aangepakt.

 

 THERAPEUTISCH STOOMBAD (SWEDANA) (aanvullend op de massage, kosten €10)

Bij de behandeling met warmte openen de poriën en kanalen in het lichaam waardoor afvalstoffen direct worden afgevoerd. Zweten werkt effectief na een massage, bij stijfheid, bij een gevoel van zwaarte of kouwelijkheid, bij overgewicht etc. Om oververhitting te voorkomen is alleen het lichaam in de stoomcabine, het hoofd steekt via een opening naar buiten.

 

MASSAGE MET KRUIDENSTEMPELS (PINDA SWEDA) (aanvullend op de massage, kosten €20)

De behandeling met zakjes warme medicinale rijst, zand, zout of een mengsel van kruiden wordt toegepast bij pijn, een zwakke conditie, om de bloedcirculatie te verbeteren, bij oedeem etc. Deze behandeling kan over het hele lichaam worden toegepast, het heeft een verwarmende en verjongende werking en geeft een dieper gevoel van ontspanning.


OLIEBEHANDELING VAN HET HOOFD (SHIRODHARA) (deze behandeling wordt verzorgd door een collega nadat ik heb vastgesteld welk disbalans de cliënte heeft)

Deze behandeling wordt toegepast vooral bij vermoeidheid, geestelijke uitputting, slapeloosheid, bijholtes ontsteking, zware hoofdpijn, depressie, angsten etc. Hierdoor ervaart de client een diepe ontspanning door de warme oliestroom op het voorhoofd.


THERAPEUTISCHE BEHANDELING BIJ HOOFD- EN KNO KLACHTEN (NASYA) (duur 1/2 uur, kosten €50)

 Nasya's zijn buitengewoon effectief bij de behandeling van KNO-klachten, sinusitis, griep, stijfheid, neusproblemen, oorpijn en zelfs bij frozen shoulders. Voor de behandeling wordt eerst het hoofd gemasseerd met ayurvedische therapeutische kruidenolie, daarna wordt er lokaal een stoombad gegeven en vervolgens worden druppeltjes olie met een druppelaar in de neus aangebracht. 


THERAPEUTISCHE BEHANDELING VAN DE OGEN (NETRA BASTI) (duur 1/2 uur, kosten €40)

Hiervoor wordt warme medicinale olie gebruikt waardoor droogte, pijn, vermoeidheid, spanning in de ogen bestreden kan worden. Ook bij andere oogaandoeningen heeft deze behandeling een verzachtend, positief effect. 


THERAPEUTISCHE BEHANDELING VAN DE OREN (KARNA PURANA) (duur 1/2 uur, kosten €40)

Bij karna purana wordt warme ghee (geklaarde boter) of olie in de oren toegediend na een lichte ontspannende oormassage om pijn, spanning in de kaak of oorsuizen (tinnitus) te verminderen.


ANDERE THERAPEUTISCHE LOKALE BEHANDELINGEN (BASTI) (duur 1/2 uur, kosten €50)

Warme medicinale olie wordt in een vorm gegoten op diverse plekken van het lichaam, zoals de onderrug (kati basti), de knie (janu basti), de nek (greeva basti) en zelfs op de hartstreek (hridaya basti). Alle behandelingen hebben een verzachtende werking bij diverse aandoeningen waardoor het natuurlijke welzijn in het lichaam wordt hersteld.
VOORWAARDEN VERGOEDINGEN, BETALINGEN EN ANNULERINGEN 


Vergoedingen

Bij een aanvullende ziektekostenverzekering worden de kosten (deels) vergoed bij veel zorgverzekeraars, meer informatie hierover vind je bij je zorgverzekeraar.

Betalingen

De eerste sessie graag contant afrekenen, vervolgafspraken kunnen contant of middels overschrijving worden voldaan. Betalingen met pin en/of creditcard zijn niet mogelijk. 

Annuleringen

Het niet-nakomen van afspraken of bij een annulering van minder dan 24 uur van te voren wordt €40 in rekening gebracht.